SSブログ

Çështja e shpërdoruesit të ushqimit

Çështja e shpërdoruesit të ushqimit

Komunitete dhe kombe të shumta urbane e kanë dalluar shpërdoruesin e ushqimit (përveç kësaj nganjëherë nganjëherë quhet humbje ushqimore e 카지노사이트 shmangshme ose fatkeqësi dhe humbje ushqimore) si një çështje. Siç tregohet nga një raport i fundit i drejtuar nga Value Chain Management International, masa e shpërdoruesit të ushqimit të parandalueshëm që hidhet çdo vit në Kanada shton mbi 31 miliardë dollarë fatkeqësi, me rreth 47% të shpërdoruesit të ushqimit të dorëzuar nga blerësit.

Ushqimi i harxhuar ka degëzime natyrore, financiare dhe shoqërore. Në momentin kur shpërdoroni ushqim që mund të jetë ngrënë, përveç kësaj po shpërdoroni edhe burimet njerëzore të zakonshme që janë përdorur për të zhvilluar, prodhuar, cikël dhe transportuar atë ushqim.

Hedhja poshtë e ushqimit të shijshëm flet për fatkeqësi financiare. Masa e ushqimit të hedhur poshtë harxhon afërsisht 1,760 dollarë çdo vit për një grup prej katër vetësh. Gjithashtu, ushqimi që mbaron në rrjedhën e mbeturinave pret që asetet të merren me heqjen dhe ridrejtimin e tij, shpenzimi i së cilës u jepet ndërmarrjeve të qytetit dhe administratave.

Ushqimi i prishur që mbaron në plehra dhe së fundmi deponia, prodhon metan - një substancë që e shkatërron ozonin dhe është shumëfish më e fortë se dioksidi i karbonit. Assessedshtë vlerësuar se 7% e substancave shkatërruese të ozonit të shpërndara në të gjithë botën janë për shkak të shpërdoruesit të ushqimit të parandalueshëm. Një pjesë e këtij ushqimi të prishur mund të rikuperohet përmes projekteve të dhuratave dhe të përdoret për të ndihmuar në adresimin e paqëndrueshmërisë së ushqimit, në vend që të shkapërderdhë.

Cila sasi e mbeturinave të Edmonton është ushqim / organik?

Në 2015-2016, Shërbimet e Mbeturinave drejtuan një studim portretizimi katër sezonal për të kuptuar organizimin e

Cilat janë disa konfuzione normale për shpërdoruesin e ushqimit?

Ndërsa faktet konfirmojnë që organikët ndahen, siç u përmend më lart, organikat që përfundojnë në deponi marrin në thelb më shumë për ta bërë këtë në dritën e faktit që deponitë janë kushte anaerobe. Në pikën kur mbetjet ndahen pa oksigjen, kjo e bën gazin e metanit sesa dioksidin e karbonit. Metani është një substancë dukshëm më e mrekullueshme që shkatërron ozonin. Dioksidi i karbonit krijohet gjatë ndarjes së organikës në një kompostues shtëpie, ose duke shtuar mbetje ushqimore të copëtuara në çerdhen tuaj. Me ekzaminim, organikët në një kompostues shtëpie ose çerdhe ndahen gjithnjë e më shpejt përmes cikleve të fuqishme.

Një gjykim tjetër themelor i gabuar është se ushqimi i harxhuar në plehra është një problem, megjithatë është mirë në rast se hidhni shpërdoruesin e ushqimit në kompostuesin tuaj. Përkundër faktit se trajtimi i tokës është një metodë e denjë për të ripërdorur shtesat nga mbetjet e papëlqyeshme të ushqimit (për shembull guaska vezësh ose lëvozhgë patate), ose nga ushqimi pasi nuk mundet, në këtë pikë mund të hahet (për shembull ushqim i kalbur), më i zgjuar për të provuar të qëndrosh larg ushqimit të harxhuar në çdo rast, ose për ta ripërdorur dhe ripërdorur atë kur mundesh.

Për çfarë arsye harxhojmë kaq shumë ushqim?

Ka një mori arsyesh pse individët shpërdorojnë ushqimin. Çdo familje dhe individ është unik, megjithatë hulumtimet na zbulojnë se një ton vendimesh tona të përditshme, nga pazaret dhe prirjet për gatim te mënyra se si merremi me grumbullimin e ushqimit dhe shtesat tona, të gjitha marrin pjesë në sa ushqim shpërdorojmë. Socioekonomia dhe faktorët e mënyrës së jetës gjithashtu marrin pjesë në ato vendime dhe prirje për ushqim.

Dy nga arsyet më të njohura pse individët përfundojnë duke hedhur ushqimin është se ata ose blenë një sasi të tepërt të ushqimit ose bënë tepër dhe nuk mund ta përdornin të gjithë para se të prishej. Dy nga klasat më të njohura të ushqimit të harxhuar janë prodhimet (produktet e tokës) dhe shtesa nga darkat e kaluara.

Çfarë mund të bëjnë Edmontonasit për të ulur harxhimin e ushqimit?

Ka qasje të shumta për të zvogëluar shpërdoruesin e ushqimit në shtëpi. Zgjidhni aktivitetet që rezultojnë më të mira për ju dhe familjen tuaj. Disa raste të qasjeve për të zvogëluar shpërdoruesin e ushqimit janë:

Kontrolloni frigoriferin, ftohësit dhe qilarët tuaj për ushqim që keni tani, dhe përqendrohuni vetëm në blerjen e asaj që ju nevojitet në vend që të blini një sasi më të madhe të asaj që keni tani.

Bëni një përmbledhje të produkteve ushqimore që ju nevojiten përpara se të dilni në qytet për të blerë.

Planifikoni një pjesë të darkave tuaja herët dhe shfrytëzoni atë festë që synon t'ju ndihmojë në krijimin e listës tuaj të blerjeve.

Vendosni një pjatë ose segment të dukshëm 'më përdorni më parë' në ftohësin tuaj ose organizatorin tuaj potencial për t'ju kujtuar të kaloni nëpër gjëra që mund të prishen më parë.

Bleni pikërisht atë që ju nevojitet ose mund të përdorni brenda jo saktësisht shtatë ditë, veçanërisht për prishet si ushqimet me gjethe të reja.

Përdorni ftohësin për të ruajtur ushqime që mund të mos hahen para se të prishen.

Në rast se jeni duke lehtësuar një mbledhje:

Lejoni vizitorët të shërbejnë vetë në stilin shuplakë për të abstenuar nga shërbimi i vizitorëve në një ekstrem dhe menaxhimin e kruarjes së ushqimit 우리카지노 të pangrënë nga pjatat.

Kërkoni që vizitorët të sjellin mbajtës shtëpie në mënyrë që ata të marrin shtesa në shtëpi. Ose pastaj përsëri keni shumë ndarje të grumbullimit të ushqimit në mënyrë që të dërgoni shtesa me vizitorët

Bleni tek The Dish on Waste, një e-pamflet për shpërndarësin e ushqimit që shpërndahet 3 deri në 4 herë çdo vit, për sugjerime dhe mashtrime mbi metodën më të aftë për të zvogëluar shpërdoruesin e ushqimit. Vizitoni edmonton.ca/foodwaste për më shumë të dhëna.
nice!(0)  コメント(0) 

nice! 0

コメント 0

コメントを書く

お名前:
URL:
コメント:
画像認証:
下の画像に表示されている文字を入力してください。

この広告は前回の更新から一定期間経過したブログに表示されています。更新すると自動で解除されます。